Szent Tamás Pincészet Dongó Furmint 2013
Egy igazi ritkaság: pár száz palack készült ebből a különleges furmintból és máshol már nem kapható! | |
Raktáron: | 5 darab raktáron |
Leírás és Paraméterek
Szent Tamás Pincészet Dongó Furmint 2013
A tállyai Dongó dűlőt már a Bél és Matolai féle besorolások is a legmagasabb kategóriában tartották számon. Az andezit és mállott andezit alapkőzeten a vulkáni hamu lerakodása miatt a talaj egészen sötét árnyalatú, agyagásványokban gazdag, elsősorban zeolitban, ezért borai rendkívül összetettek, ásványosak. A 2013-as Dongó Furmint struktúrájában az ásványosság mellett meghatározó a furmint gyümölcsössége és a sokrétű savszerkezet, valamint a másod- és harmadtöltésű zempléni tölgyfahordókban eltöltött 10 hónapos érlelés jegyei.
Illat és ízjegyek: fehér húsú gyümölcsök, körte, fűszerek, citrusok, füst.
Szent Tamás Pincészet: 2009-ben alapította meg Ipacs Károly, Kovács István és ifj. Szepsy István. Saját területeiken és további mádi termelőket integrálva magas minőségű szőlőt termelnek, melyből a patika tisztaságú, legmodernebb berendezésekkel felszerelt gravitációs feldolgozóban készítik magas minőségű boraikat. Céljaik, elképzeléseik és hozzáállásuk is példaértékű.