Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

LED világítás tervezés

Szeretné meglévő világítását korszerűsíteni, vagy újonnan kialakítandó világítását LED-es megoldásokkal létrehozni? 1-2 hónappal a világítás kivitelezése előtt van? Ügyes ötletekkel, némi kreativitással a legkorszerűbb, legenergiatakarékosabb modern és látványos megoldások hozhatóak létre, ráadásul elérhető áron gyors megtérüléssel!
Megtervezzük Önnek LED világítását, melyhez az alábbi információk szükségesek:
- alaprajz (elég egy vázlatos, egyszerű is),
- belmagasság,
- mennyezetek típusa (gipszkarton álmennyezet, normál födém, stb),
- elképzelések, igények,
- segítő támpont még a nagyjábóli költségkeret.
Legyen kedves küldje el a fentieket e-mailben a rendeles kukac agimpex pont net címre. A tervezés díja bruttó 3000 Ft, mely teljes egészében levonásra kerül, amennyiben tőlünk rendeli meg kompletten a termékeket.

Ma már nem érdemes nem LED-es világítást választani és ez most tényleg nem reklám. Itt egy jellemző példa: egy halogén izzó bekerülési költsége kb. 400 Ft, fogyasztása 42W. Az ennek megfelelő 10W-os SPECTRUM LED körte ára 890 Ft. Előbbi 1000 üzemórás, utóbbi 17000. Előbbi elfogyaszt 17000 óra alatt nagyságrendileg 30000 Ft-ot, plusz kell venni még 16 darabot 16x400=6400 Ft-ért. A LED körte elfogyaszt 17000 óra alatt 7650 Ft-ot és csak egyszer vásároltuk meg. A számítás nem tudományos, de mégis jól érzékelteti, hogy negyedét költjük hosszú távon LED világítással. (A már kivont hagyományos izzók esetén LED-re váltással nyolcadára csökkent a világítás költsége).

Addig is álljon itt néhány gyakori példa:

1. Általános beltéri fővilágítás - k
onyha, étkező, nappali, hálószoba, fürdőszoba, dolgozó, folyosó, közlekedő, iroda, üzlethelyiség, étterem, kirakat, garázs, stb.:
A, Általános fővilágításra, normál, vagy álmennyezetre ajánljuk Önnek LED-es mennyezeti lámpáin
kat, INTI - SNOW - UFO - BASIC mennyezeti lámpákezekből lehet a leggazdaságosabban kialakítani a fővilágítást. SNOW, LOIS, BASIC és fröccsenésálló UFO termékeink beváltak, megbízhatóak. Van távirányítható, színváltós és csillagos fényhatású LED mennyezeti lámpánk is. Ezekhez a világítótestekhez nem szükséges semmilyen további trafó vagy adapter. Felszerelésük rendkívül egyszerű, a mellékelt facsavar és tipli segítségével történik:
https://www.ledcenter.hu/led-mennyezeti-lampak-led-melysugarzok-normal-mennyezetre
B, Ha Önnek álmennyezete van és szeretné besüllyeszteni a világítótesteket, akkor INTI termékcsaládunkat ajánljuk:
https://www.ledcenter.hu/led-mennyezeti-lampak-led-melysugarzok-almennyezetbe
Több fajta INTI mennyezeti lámpánk van. A 6W-ostól a 12 és 18 W-oson át a 24W-osig. Létezik kerek és szögletes alakú, fehér és matt ezüst színű. Hideg- természetes és melegfehér fényű változatokban érhetőek el.
C, Ha Önnek álmennyezete van, vagy gipszkarton formákat, szigeteket kíván kialakítani és szeretné besüllyeszteni a világítótesteket, akkor szpotos megoldást is választhat. Leggyakoribb és legegyszerűbb a GU10/230V-os LED szpotok használata. Ajánljuk GLORIA dekorációs célra szolgáló GU10-es szpotokat külön kapcsolhatóan, vagy FLAMMA, FLAMMA+ szórt fényt adó modelljeinket, illetve SOLIS, SOLIS+, FESTINO koncentrált fényt adó szpotjainkat.
A lengyel SPECTRUM LED termékei a 1,5W-ostól a 10 W-os modellig sok különböző verzióban érhetőek el. A szűk szórásszögű LED GU10 szpotokat itt találja:
https://www.ledcenter.hu/gu10-230v-led-szpotok-szuk-szorasszog-bajonettzaras

A széles szórásszögűeket pedig itt:
https://www.ledcenter.hu/gu10-230v-led-szpotok-szeles-szorasszog-bajonettzaras

A szpotokhoz szükség lesz még lámpatestre és aljzatra is:
https://www.ledcenter.hu/lampatestek-led-szpot-beepitokeretek
https://www.ledcenter.hu/aljzatok-atalakitok-vezetekek

2. Hangulatvilágítás - nappali, háló, dolgozó, folyosó, közlekedő, üzlethelyiség, étterem, kirakat, stb.: LED-szalag-INTI-LED-mennyezeti-lámpa
A, Bevált megoldás az AURORA LED szalagok használata, melyek akár gipszkarton szigetek, formák esetén is tökéletesek lesznek a hangulatvilágításra.
B, Ha a hangulatfény nem lenne elég, használhatja az erős CLARO LED szalagot is. Ezzel már komolyabb, szórt fényt érhet el. RGB LED szalaggal pedig megszámlálhatatlan színű fényhatásokat érhet el.
https://www.ledcenter.hu/led-modulok-led-szalagok
Beltéri LED szalagjaink tökéletesek védett helyekre, avagy LED aluprofilokban.
https://www.ledcenter.hu/belteri-led-szalagok-dc12v
Kültéri LED szalagjaink tökéletesek kevésbé védett (porosodó, nedves, stb) helyekre.
https://www.ledcenter.hu/kulteri-led-szalagok
C, A fentebb már említett GLORIA szpotos megoldás is kitűnő hangulatvilágítást ad.
A LED szalagok kitűnően dimmerelhetőek, azaz fényerőszabályozhatóak, akár távirányíthatóan is.
https://www.ledcenter.hu/led-dimmerek-led-fenyeroszabalyzok
A LED szalagokat alumínium profilokban is használhatja:
https://www.ledcenter.hu/led-aluprofilok

3. Konyhapult megvilágítása - pult-, tükör és bútorvilágítás, kirakat, stb.:
A, A konyhapult megvilágítása bevált módon, a CLARO LED szalaggal oldható meg. A 120°-os szórásszöggel rendelkező flexibilis LED szalag 3 LED-enként elhelyezett forrasztási pontok mentén könnyedén darabolható. Ezt a terméket kifejezetten nagy fényerőt igénylő helyi megvilágításra fejlesztettük ki, így tökéletesen alkalmas a konyhai munkafelület megvilágítására. Felragasztása történhet szilikonos ragasztóval, de rögzítőpánttal is. A szalagot teljesen végig kell vezetni a megvilágítani kívánt felület felett - kivétel a tűzhely (a hő miatt) a homogén megvilágítás eléréséhez. A beltéri CLARO LED szalagot teheti LED aluprofilokba is, míg a kültéri változat használható önmagában.
https://www.ledcenter.hu/belteri-led-szalagok-dc12v
https://www.ledcenter.hu/forrasztasmentes-elemek-led-szalagokhoz
https://www.ledcenter.hu/led-aluprofilok
A LED szalag üzemeltetéséhez stabilizált tápegységre van szükség. A megfelelő tápegység 20-25%-kal nagyobb kapacitású, mint az utánakapcsolt fogyasztó. Példa: 3 m AURORA LED szalag 3 x 4,8 W = 14,4 W-ot fogyaszt. Ehhez 20W-os, vagy nagyobb tápegységet kell választani.
https://www.ledcenter.hu/led-tapegysegek
B, Szintén kitűnő megoldás a MITHRA lámpacsalád használata. Nagy előnyük, hogy egyetlen - lehetőleg kapcsolóval ellátott - 230V-os kiállásra lesz szükség. Ezután érdemes csatlakoztatni a LED tápegységet, majd a kellő számú MITHRA lámpát.
https://www.ledcenter.hu/led-konyha-butor-es-pult-vilagitas

4. Általános kültéri világítás - terasz, kert, beálló, garázs, folyosó, parkoló, járda, utca, telephely, raktár, tároló, stb.:
LED fényvetőink, LED reflektoraink különböző megjelenésben, különböző méretekben és teljesítményekkel megfelelnek az igények döntő többségének.
https://www.ledcenter.hu/led-fenyvetok-led-reflektorok

 

5. Meglévő körte- és gyertya-, vagy mignon izzók, G9 halogének, R7S halogén ceruzák kiváltása - csillárok, rengeteg lámpatest, UFO LED-G4-G9-MR16 lámpák, függesztett lámpák, olvasólámpák, konyha asztal fölött lévő lámpák, állólámpák, relfektorok halogénjei, stb:
A, A legtöbb körteizzó, égő - azaz az E27/230V-os aljzatú fényforrások - kiválthatóak LED körtékre.
https://www.ledcenter.hu/e27-230v-led-izzo-korte-ufo
B, A legtöbb gyertya-, mignon izzó, égő - azaz az E14/230V-os aljzatú fényforrások - kiválthatóak LED gyertyákra.
https://www.ledcenter.hu/e14-230v-gyertyaego-mini-led-izzo
C, Egyre több G9 halogénizzó - a legkisebb méretű égő - váltható ki LED-es változatra.
https://www.ledcenter.hu/g9-230v-ledegok
D, Szintén egyre több állólámpákban és reflektorokban gyakori R7S halogén ceruzaizzó cserélhető LED-esre.
https://www.ledcenter.hu/r7s-230v-led-ceruzaizzo

 

LED világítás kialakítása nem bonyolultabb, mint a hagyományosé, viszont a lehetőségek száma végtelen. Javasoljuk, hogy gondolkodjon, ötleteljen, legyen kreatív, tanulmányozza a terméklapokat és szánja rá a kellő időt a tökéletes világítása megálmodására, hiszen az hosszú távra lesz!

Árajánlatot a kívánt termékek kosárba helyezésével készíthet. Lépcsőzetes kedvezményekkel állunk ügyfeleink rendelkezésére: bármely 3 termék megvásárlásánál már a legkedvezőbb áron kalkulál a webáruház. Bruttó 30.000 Ft feletti rendelés esetén átvállaljuk a szállítási költséget. Bruttó 100.000 Ft feletti rendelés esetén további 5% kedvezményt adunk, melyet a számla kiállításakor érvényesítünk. Megrendelését webáruházunkban adhatja le.

Tekintse meg Galériánkat is ötletgyűjtésre!

Kellemes tervezést kívánunk!
Árukereső.hu